Eladó parasztház - Vértesacsa – TÖRÖLT

Hangulatos faluban - hangulatos ház!

Vidéki környezetben, szépen felújított és karbantartott, az ófalusi környezetben, örök panorámás nyugalomban élhet!

A ház 2005-ben teljes felújításon esett át, amely során beépített tetőtérrel bővült, ugyanakkor megőrizte hagyományos jellegét.

Az alsó szinten előszoba, nappali, konyha és étkező, valamint egy fürdőszoba található.
Az étkező-konyhából hatalmas fedett teraszra léphetünk ki, amelyről gyönyörű kilátás nyílik a szemközti dombra.
A szobát és a tetőteret hajópadló burkolattal látták el, a többi helyiségben téglaburkolat található.
A beépített tetőtér jelenleg egy nagy tér, amelyben kis ráfordítással két szoba alakítható ki, de jelen formájában is használható.

A ház mellett egykor nyári konyhaként, ma tárolóként funkcionáló kis ház található, amelynek tetőszerkezetét összekötötték a ház tetőszerkezetével. Ez fedett kocsibeállót biztosít. A kis ház fölött kis szobát alakítottak ki, amely a főépület tetőteréből induló hídról közelíthető meg. A helyiség hőszigetelt, fűtése elektromosan megoldható.

A ház fűtését gáz cirkó kazán biztosítja, de a konyhában sparhelt, a nappaliban és a kis házban pedig kandalló is van, mindhárom új építésű kéménybe kötve.

A teljes felújítás során csak a falak maradtak. Új fűtési és elektromos rendszer került kialakításra, új a tető-, födém- és a faszerkezet, továbbá a régi nyílászárókat új fa nyílászárókra cserélték. A háromosztatú parasztház régi magja vályog szerkezetű. Az alsó szint belmagassága 290 cm. A vályogfalak szárazságát drainezés biztosítja. Ennek köszönhetően a ház kiváló műszaki állapotú, és más parasztházakkal a teljes felújítás miatt nem összehasonlítható.
Az új épületrészek 2003-as építési műszaki színvonalon készültek.

Az ingatlan az igazi falusi környezettel, a parasztház megjelenéssel, a kulturált anyaghasználattal, a híddal, a panorámával, a nagy terasszal egyedülálló, szerethető hangulatot ad.

Vértesacsa eredetileg sváb település, ez az utcája 1870-ben épült egy ütemben. A sváb parasztházak túlnyomó többsége még ma is megmaradt.

Az ingatlan aszfaltozott zsákutca csendes végén található, teljes közműves, internettel ellátott. A telek jó választás nyugalmat keresőknek, a kert művelésre is alkalmas lehet.

A ház nettó alapterülete: 111 m2, a földszint: 63 m2, tetőtér 48 m2, fedett terasz területe: 108 m2,
pince: 30 m2.

Hívjon és tekintsük meg együtt!
Vásárlását szakszerű tanácsadással segítjük. Megszervezzük az ügyvédi közreműködést, Segítséget adunk CSOK és hitel ügyintézésben.
Felértékeljük otthonát , segítünk az eladási ár meghatározásában! Tulajdonosoknak megszervezzük az Energetikai tanúsítvány elkészítését!

ÉlvitFehérvár Ingatlan Iroda
8000 Székesfehérvár, Királysor 63-65

Irányár: 18.9 MFt

A környék leírása

Vértesacsa a Vértes és a Velencei-hegység között fekszik, a Vértes keleti oldalán, a Lovasberényi-hát dombokkal-völgyekkel szabdalt kistájában. A település hosszan elnyúló völgyekkel tagolt, melyeket alacsony és keskeny löszborította dombtetők választanak el. Itt a Mezőföld északi részén a Vértesacsai-völgyben fekszik a falu tengerszint felett 161 méteren. A környező dombok átlagosan 180-200m körüliek, a legmagasabb pont a Haraszti és a Csaplári erdőben van, előbbi 245 m, utóbbi 230 m. A legalacsonyabb térszín az északi völgyben, az acsai vízfolyás és vasúti terület környezetében van, 130-140 m körül. Vértesacsa a kedvező földrajzi elhelyezkedése mellett része a Velencei-tó – Vértes kiemelt üdülőkörzetnek. Tehát szerencsésebb helyzetben van, mint a hasonló táji, természeti adottságokkal, potenciállal rendelkező távolabb fekvő települések. Így nagyobb figyelmet kaphat az értékek megőrzése, a fenntartható tájhasználat kialakítása, a turisztikai potenciál kihasználása, a környezetvédelmi fejlesztések. Ezért nem is igen találni különösebb tájidegen területhasználatot, jelentős környezetszennyező létesítmény sincs a településen, sem a térségben. Viszonylag kedvező közlekedés-földrajzi pozícióban is van Vértesacsa, annak ellenére, hogy csak egy észak-déli irányú megközelíthetősége van a 811. sz. főúton keresztül. Aránylag közel van Székesfehérvár, Budapest logisztikai folyosói, az M1 és M7 autópálya is. De a községet eddig elkerülték a nagy ipari beruházások, miközben Kajászón, Vál községben már megjelent a helyi adottságokra épülő nagyobb feldolgozóipar.

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E46118
Hely:Vértesacsa
Típus:parasztház
Szobák:3
Épület:111 m2
Telek:1490 m2
Állapot:felújított
Jellemzők: 
azonnal költözhető, jó elrendezésű, panorámás, kocsibeálló, kandalló, parkosított kert, csendes, világos

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések