Eladó kastély, kúria - Zalavár – TÖRÖLT

Kúria a Kis-Balaton csodálatos vízi világában!

Egészen különleges birtokot ajánlok figyelmükbe! Amerre ellátni, víz, víz mindenütt! Kuriózum: még a nappali alatt is 300 nm-es akvárium található! Halastóval, luxus minőséggel.

Amennyiben ön kedveli az egyediséget, akkor itt megkaphatja bőséggel! Nehéz úgy beszélni róla, hogy nem nézte meg. Mert ezt látni kell, ilyenről csak álmodozik az ember. Nem mindennap akad ilyen ajánlat a piacon, ha megteheti, hívjon, nézzük meg, garantáltan nem fog csalódni! Kisebb csodában lesz része..

Építmények

Főépület: 153m2 háromszor + alatta közel 300m3-es, 3m mély akvárium.
A teljes beépítettség kb. 776m2, plusz a kerti létesítmények /pergolák, faházak/ kb.70m2
A hozzáépítve melléképület 10x 7m kétszer, ehhez 6x7m-es ikergarázs, valamint 4x8m-es úszómedence a medence és padozata hőszigetelt /94m2/, fedett kiépítéséhez engedélyezett.
A főépülettől északra 60m-re 36 m2-es melléképület található.
A melléképület mellett keletre 20m-re, 6x4m-es fedett kerti épület /pergola/.
A főépület tó felőli oldalán szintén az előbbi méretű faház/pergola/ –előtte árnyékoló- horgászat, sütés, főzés, kerti parti céljára. A főépület mellett kb. 10m3-es, 240cm mély dísztó található.
A főépülettől délre 23m-re a Zala folyó partján zsilip, - előtte a zsilippel egybeépített, fugázott terméskővel kirakott, 250cm mély, 80m2-es zsilipöböl, - amely ház tulajdona. 1m átmérőjű betoncső köti össze a ház alatt lévő akváriumot a 280cm mély folyóval.
A zsilip mellett kettő fűtött madárles lett kialakítva, itt kedvére megfigyelheti a vízi világ madarait.

Főépület:

Földszint:
kb. 70m2-es társalgó, mellette konyha, spájz, fürdőszoba, iroda.
Teljes beépített, egyedi, kőris bútorzattal, kiváló minőségű, olasz járólappal burkolva, különleges kiképzésű lépcső és akvárium galéria korláttal. A társalgó tartozéka kettő darab 3x1m-es gránit- asztal. A társalgót a kert felől félkörben, oszlopokon álló, nyitott galéria határolja.
A társalgóból a két felső szintre lifttel vagy nyitott lépcsőn lehet feljutni.

Első emeleten négy szoba, mindegyik fürdőszobával, társalgóval – benne gránitasztal -, mellette galéria, melyről a földszintre, valamint a közvetlen alatta lévő akváriumba lehet lelátni.
A teljes szint burkolata parafa.
Az emeletet félkörben terasz veszi körül, saválló korláttal.

Második emeleten három szoba – mind parafa burkolattal -, fürdőszoba, konyha, társalgó, télikert és egy nagy terasz, különleges kilátással a Kis-Balatonra.

Akvárium

Az akvárium a földszinti társalgó alatt kb. 300 m3 nagyságú, amelyet a Kis-Balatonnal össze lehetne nyitni.
Az akváriumot led lámpák világítják meg.
A nagy értékű ingóságra való tekintettel a főzsilipen kívül egy saválló anyagból készült belső biztonsági zsilip is beépítésre került. Az akvárium nyugati falán 134m 16mm-es rézcső – mintegy hőcserélő – hűti nyáron a teljes házat egy 80W teljesítményű szivattyúval. A betorkolló egy méteres zsilipcső fölött 32mm vastag 750kg teherbírású, a padozat síkjában elhelyezett üveglap amelyen keresztül az akvárium egy része és a belső zsilip látható.
A főépület mögött egy szivattyúház, benne öt darab szivattyú és egy kompresszor biztosítja az akvárium, udvar és a tó vízellátását.

A főépület szárny

Ez az épület 10x7m-es x2 /140m2/ melléképület, a földszinten biliárd terem, hatszemélyes szauna, kazánház,- medencegépház, raktár, WC, valamint lépcsőház található. A felső szinten két szoba, fürdőszoba és előszoba van. Az épülethez északról egy ikergarázs, délről egy fürdőmedence / a padozatában fűtőcsövek beépítve / csatlakozik.

Melléképület

A tótól északra lévő melléképületben, -36m2- egy szoba, fürdőszoba, főzőfülke és egy raktár található.

Minden épület 4,-5,- illetve 7cm-es dryvit hőszigeteléssel van ellátva.

Közművek

Az ivóvizet saját vízmű 36 mély kútjából kapjuk. Az áramellátás a telek sarkában lévő transzformátortól érkezik (3x63 A). A háznak saját szennyvíztisztító berendezése van.
A fűtés egyedi, vegyes tüzelésű kazán, meghibásodás esetén az előbbit villanykazán pótolhatja.
A két nagyobbik épületben padlófűtés, illetve a főépület felső szintjén falfűtés van. A teljes fűtőrendszer 35mm-es rézcsővel és hőcserélővel van szerelve.

Terület: 21.254 m2, ebből 2565 m2 horgásztó.
A tó legmélyebb része 240 cm.
Halállománya: harcsa, ponty, süllő, compó, kárász, keszeg.
A tó vízellátása szivattyúházon keresztül, a Zala folyóból vagy fúrt kútból történik heti 10-20 óra üzemeltetéssel, időjárástól, évszaktól függően.
Az ingatlannak évi 10.000 m3 vízhasználati joga van a Kis- Balatonból.

Remélem a leírásból is kitűnik, hogy nem szokványos ingatlanról van szó....

Irodám hétvégén is nyitva tart!
Vevők részére szolgáltatásunk díjtalan!

Amennyiben ön is rendelkezik eladó ingatlannal, és szeretné, ha valóban kiemelt szakértelemmel foglalkozzanak vele, kérem hívjon! Komoly vásárlóerővel bíró külföldi ügyfélkörrel is rendelkezünk! Ne szalassza el a lehetőséget, ne érje be kevesebbel!

Irányár: 295.0 MFt

A környék leírása

A Kis-Balaton csodás vizivilágának részeként, természetvédelmi környezetében fekszik ez az egyedülálló tulajdonsággal bíró ingatlanegyüttes.

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E46998
Hely:Zalavár
Típus:kastély, kúria
Szobák:14
Épület:776 m2
Telek:21254 m2
Állapot:újszerű
Jellemzők: 
jó elrendezésű, jó közlekedés, panorámás, vízparti, parkosított kert, csendes, világos, riasztó

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések